کنکاش تاريخ در تپه باستاني \"نور\" سلطانيه

به گزارش ميراث آريا(chtn)،سرپرست هيات باستان شناسي تپه باستاني نور در اين خصوص گفت:سال گذشته گمانه زني به منظور تعيين حريم محوطه شمالي انجام گرفت و طي بازديد از اين محوطه و بررسي تپوگرافي و پلان متوجه شديم که يک بناي مطبق با ارزشي در اين تپه وجود دارد سپس اطلاعاتي از گنجوي، باستان شناسي که دهه 50 قسمتي از اين بنا را مورد کاوش قرار داده بود،گرفتيم.

عبدالرضا مهاجري نژاد با بيان اينکه پس از کسب مجوز از پژوهشگاه نخستين فصل کاوش باستان شناسي در اين تپه باستاني آغاز و طي 22 روز بنا را آزاد کرديم، گفت:دو بناي 12 ضلعي بر روي يکديگر به صورت مطبق به عنوان برج مقبره اي وجود دارد که پس از پايان حفاري مطالعات آن آغاز خواهد شد.

به گفته اين باستان شناس،پس از 22 روز کاوش باستان شناسي برج مقبره اي به صورت کامل بيرون آورده شد ولي قسمت‌هاي ساقه و گنبد در حال حاضر وجود ندارد.

سرپرست هيات کاوش باستان شناسي تپه نور افزود:از يک دهليز به صورت وروردي وارد سردابه مي‌شويم که جاي قبر بود که بنا بر نظر گنجوي اين گور ارغون شاه است ولي ما احتمال مي دهيم متعلق به ابوسعيد است که پس از اتمام کاوش و انجام مطالعات تکميلي مشخص خواهد شد.

وي گفت:در حال حاضر اقدامات حفاظتي و مرمتي در حال انجام است و تا پايان هفته جاري طرح از سوي مشاور ارائه خواهد شد و تا آن زمان به دليل سرماي زمستان داربست و سقف اجرا خواهيم کرد تا آسيبي به آثار نرسد.

مهاجري نژاد با بيان اينکه در صدد بازسازي رويدادهاي تاريخي هستيم نه نوسازي ،گفت:آجر فرش کف،مرمت دهليز و تثبيت ديگر مکان ها را در دستور کار خواهيم داشت و اميدواريم اين بناي مطبق را همانند چلپي اوغلي و ملاحسن کاشي در معرض ديد عموم قرار دهيم./117

انتهای پیام/

کد خبر 138808236